"Негодна е за пиене и готвене": В Разград плащат най-скъпата вода

0
6 лева за кубик породи недоволство сред хората
6 лева за кубик породи недоволство сред хората Видео: NOVA

6 лева за кубик породи недоволство сред хората

Нови цени на водата от началото на тази година в цялата страна. Най-скъпо за кубик ще плащат жителите на област Разград – 6,07 лв. Това породи недоволство сред хората.

Мирослав Грънчаров, управител на фирма и общински съветник, каза че цената трябва да бъде променена. Той посочи, че дружеството-оператор разполага със система „Дунав“, която е енергоемка и ползва много ресурси, за да проведе водата от Дунав до Разград, а разходите плащат гражданите. Грънчаров допълни, че държавата трябва да бъде солидарна в поддръжка на системата. Трябва да се търсят и мерки за енергийна независимост, посочи той, предаде NOVA.

Хората споделят, че сметките за вода дори са по-високи от сметките им за ток, а качеството не отговаря на цената. По техни думи водата не е годна за пиене и готвене. Жителите на Разград посочват, че загубите на водата, която се изпомпва от реката са ¾.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари