Перущица даде Рут Колева на прокуратурата

17
Провокацията ѝ на Паметника на трите поколения отприщи вълна от недоволство
Провокацията ѝ на Паметника на трите поколения отприщи вълна от недоволство Снимка: Никола Борисов

Провокацията ѝ на Паметника на трите поколения отприщи вълна от недоволство

Сигнал до прокуратурата срещу фотосесия на певицата Рут Колева. На снимки, разпространени и в социалните мрежи, тя позира предизвикателно за модно списание, качена върху мраморен саркофаг, в който са телата на загиналите в Априлското въстание. Костницата е част от мемориалния комплекс в Перущица, наречен "Паметник на трите поколения".

Фанка, която е родена в града и цял живот е учител, определя фотосесията като недопустима.

"Това е жива подигравка с Перущица и историята ни. Колкото и да иска да си направи реклама на това място, аз го чувствам като унижение за града ни, защото това тук е историческо селище - толкова хора са загинали и ние ще правим тези неподходящи снимки", възмущава се Фанка, предаде Bulgaria On Air

След като фотосесията предизвика вълна от негативни коментари, Рут Колева изтри снимките от профилите си. Въпреки това Община Перущица сигнализира прокуратурата. Кметът на града Мария Вълканова заяви, че това поведение е обидно за потомците на загиналите.

"Достъпът до паметника е свободен и всеки би могъл да отиде да се снима и да го посети, в което няма лошо, но грозен е начинът, по който са направени снимките, позите ... въобще е недопустимо. Смятам, че е абсурдно и много ми се иска всички медии да спрат да коментират случая, защото смятам, че всяко коментиране е една реклама и дори и лоша, популяризира случая, певицата и това поведение", заяви кметът Мария Вълканова.

Хората в Перущица определят случилото се като абсурден акт към българската история.

"Въпросната певица не знам дали е прочела преди това какво място е и защо е направено и по-скоро е неинформирана. Според мен е редно да се свалят и да не се използват повече тези снимки и най-малкото да има публично извинение", заяви местен жител.

Екипът на Bulgaria ON AIR потърси Рут Колева и главния редактор на модното списание, но те отказаха коментар. Под предлог, че е в чужбина, от реакция се въздържа и фотографът Никола Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    11
    Некрофил-Манафов
    Айде стига,Ко ревете всички?Ако си беше развяла карантиите на знамето,на нацизма,пречупения кръст,и се беше разкикотила сливака,щяхте да ударите една бърза,мезмълвна злобарка,че аз покрай ваз.Не я защитавам,а ни не я харесвам като певица,а като жена е едно безлично пиянде,което кат се насмуче вика горещо ми е и фърля парцалите и плаши хората по улиците
  • 1
    10
    Защитата на Перущица
    "Епопея тъмна, непозната нам, епопея, пълна с геройство и срам! ........................................................... И храмът ехтеше от моми, невести, кат падаха в кръвье или в безчестье! И Господ от свода, през гъстия дим, гледаше на всичко тих, невъзмутим!..."
  • 0
    9
    Не виждам нищо лошо
    Случайно да и се вижда футката, не се вижда ! Е , какво толкова лошо има ?
  • 6
    8
    Веселин
    ТемеРут Колева
  • 6
    7
    Делка Минчева
    Това е едно малоумно , просто , но нагло същество , без собствено мнение.Изпълнява поръчки на още по големи малоумници за пари. Жалко, че държава на 1341 год . позволи на наглеци , алчни и бездушни същества в чов. образ от САЩ/ държава на 246год/да погубят Европа и България !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари