Рускиня към Путин: Може ли да се живее със 158 евро на месец?

1
В отговор на репликата на жената, че неговата заплата е по-голяма, руският лидер отбеляза, че получава не най-високата заплата в страната
В отговор на репликата на жената, че неговата заплата е по-голяма, руският лидер отбеляза, че получава не най-високата заплата в страната Снимка: Kremlin Pool Photo via AP / БТА

При посещение в родния му Санкт Петербург местна жителка запита руския президент Владимир Путин как може да се живее с 10 800 рубли (158 евро) на месец, предаде агенция Интерфакс, цитирана от БТА.

„Мисля, че това е много трудно“, заяви той.

В отговор на репликата на жената, че неговата заплата е по-голяма, руският лидер отбеляза, че получава не най-високата заплата в страната. „Има много по-високи заплати“, добави той.

Общият деклариран доход на руския президент за 2018 г. е 8 648 000 рубли, тоест около 720 000 рубли (10 500 евро) на месец.

Жената се оплака още и от невъзможност да си купи продукти за установения в страната жизнен минимум и зададе въпрос какво да правят самотните майки.

„Разбирам. Затова сега провеждаме цяла програма за подкрепа на семействата с деца. Голяма програма“, каза Путин.

В момента жизненият минимум за Санкт Петербург е 11 300 рубли (164 евро). Назначеният през януари за министър-председател Михаил Мишустин обеща при встъпването си в длъжност, че руснаците ще се възползват от „реални промени към по-добро“, докато руската икономика се мъчи да се възстанови от началото на кризата през 2014 г., предизвикана от западните икономически санкции и от спада в цената на петрола.

При посещението си в Санкт Петербург президентът положи цветя пред паметника на първия кмет на Санкт Петербург Анатолий Собчак по случай 20 г. от смъртта му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари