Владимир Путин: Никаква Желязна завеса няма да успее да затвори руската икономика

0
Нашата икономика ще остане отворена. Страна като Русия не може да бъде ограничена, заяви руският президент
Нашата икономика ще остане отворена. Страна като Русия не може да бъде ограничена, заяви руският президент Снимка: ЕПА / БГНЕС / архив

Няма да имаме затворена икономика, не сме имали и няма да имаме

Президентът Владимир Путин заяви, че никаква Желязна завеса няма да падне над руската икономика въпреки санкциите, наложени ѝ от Запада, защото Москва няма да се затвори към света, както направи Съветският съюз.

Това каза руският президент по време на видеосреща с млади предприемачи, цитиран от Ройтерс и БТА.

Санкциите, наложени от страна на Запада заради руската инвазия в Украйна, насочиха икономиката на Русия към най-голямото ѝ свиване от годините след падането на Съветския съюз през 1991 г.

Запитан за възможни сделки с партньори като Китай и Индия на фона на затварянето на руската икономика, Путин, каза, че руската икономика ще остане отворена.

"Няма да имаме затворена икономика, не сме имали и няма да имаме", обяви той, след което допълни: "Ние нямахме затворена икономика - или по-скоро имахме във времената на Съветския съюз, когато се затворихме, създадохме така наречената "Желязна завеса", създадохме я със собствените си ръце. Няма да направим същата грешка отново - нашата икономика ще остане отворена."

След като големи американски и европейски компании и инвеститори напуснаха Русия, Москва съобщи, че възнамерява да се отдръпне от връзките си със Запада и ще се съсредоточи върху развитието на собствената си индустрия, както и ще развие партньорства с Китай, Индия и страни от Близкия изток.

"Страна като Русия не може да бъде ограничена", каза още Путин. Западът иска да унищожи Русия, а санкциите са сходни с обявяване на икономическа война, твърди той.

Според властите в Киев, Украйна се бори срещу заграбването на земята ѝ в имперски стил и никога няма да приеме руската окупация, припомня Ройтерс.

Следващата седмица се очаква руският президент да говори преди икономическия форум в Санкт Петербург.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    13
    до 12
    ...и трябваше да фалират в края на февруари. Между другото в Русия се излъчват западни медии, единственото, което са променили е, че са ги преместили до порно каналите.:) А тук спират руските медии, демократче. От какво ги е страх?:) Ние цъфтим и вържем, какво значение има какво казват руснаците? Тук нито стоките поскъпват, нито горивата. Радваме се на свободата да се плюем по сайтчета като това и... само толкова.:) Твоето правителство, демократчето ми, не си вдига гащите без разрешение. Това и през соца не се е случвало, а пък забрана на медии от времето на Хитлер. :) Виж, няма лошо, че си болшевик и смяташ мнението си за единствено правилното, но е добре да надникнеш малко и в западните медии. Не в руските, а в западните, примерно Гардиан, WJ, NT и ако имаш поне малко акъл в главата си, а ти очевидно нямаш, то може би ще се позамислиш. Но, както и да е. Такава ни е природата на булгаристанеца, вечно да сме захапали нечий пенис и вечно на губещият.:) Но ти дъвчи, може и да ти пусне нещо.:) Най-гадното е, че двамата с теб не се знаем кой кой е и след някоя и друга седмица ти ще си най-големият поддръжник на Путин за разлика от мен. Както казах, ти нямаш нужда да имаш нещо в главата, а в устата. Такава ти е природата просто.:)
  • 0
    12
    до 11
    Руснаците ли са добре, та те нямат право на мнение и протест бе. биват бити и вкарвани в ареста....Я иди в Русия напиши някъде думата "война" и ще ти пращят кокалите, живеят още в миналия век, на места пътища нямат, в Украйна войниците се дивяха на вътрешни тоалетни, окрадоха що има тенджери, телевизори, че и дамски гащи. Велика е Русия, ама нещо никой не отива там да живее, колко българи заминаха за там, и колко за лошия запад? Имаш ли данни да споделиш? Даже простите афганистанци не искат там, а на запад.... Кой щяло да му бъде смешно накрая, ти ако си прост винаги ще си зле, ако си умен ще се справяш въпреки всичко... така, че не се тревожи излишно
  • 0
    11
    до 10
    И мен не ме мисли! Смей се, пък да видим на кого ще му е най-смешно накрая.:) А бе, дебил, ти освен този сайт, някъде нещо не прочиташ ли? Да видиш как са котировките на борсите и валутата, кой отива на срещата под егидата на Байдън в САЩ и кой - в Петербург.:) То бива промити мозъци, ама ако и в ерата на информацията не можете да се ориентирате, то цяло чудо е, че не забравяте да дишате.:) Как е Зеленски, бе интелектуалец? А дедо Байдън как е? Пълни ли памперса?:) Да ти имам авторитетите!:)))
  • 1
    10
    До 9
    Хапченцата,забравяш май да ги вземаш и ставаш за смях!
  • -1
    9
    до 8
    Не е нужно, имал съм 2140. Здрава машина. Твоята първа кола каква беше? Ягуар ли, посерко?:))) Между другото, след като руснаците са такива изостанали, защо постоянно са ви в устата? Оставете ги да си живеят както намерят за добре в пещерите, да си карат москвичите, пък аз няма да ви питам защо икономиката на ЕС спря, сметките на гражданите нараснаха поне 2 пъти, че САЩ умират от глад, срам и страх. Оставете Русия и съюзниците им, кажете ние какъв ще го ядем тази зима примерно. :)
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари