Руски шпионски самолет прелетя над Дания и Швеция

0
И двете държави викат руските посланици за обяснение
И двете държави викат руските посланици за обяснение Снимка: tsagi.ru / архив

И двете държави викат руските посланици за обяснение

Дания и Швеция привикаха посланиците на Русия в двете страни, след като руски шпионски самолет е нарушил въздушното пространство и на двете държави, предаде Франс прес, цитирана от БНР.

Самолетът е навлязъл в датското въздушно пространство е петък вечерта източно от остров Борнхолм в Балтийско море, преди да отлети за Швеция.

Руският посланик в Дания е извикан във външното министерство на страната утре, написа в Туитър външният министър Йепе Кофод. Шведското външно министерство също съобщи, че руският посланик в Стокхолм ще бъде привикан във ведомството.

Пред Франс прес служител датското командване на отбраната каза, че става дума за разузнавателен самолет, който е бил над въздушното пространство на Дания за кратко, след намесата на два датски бойни самолета Ф-16.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Скъсан ляв червен шушон
    Трябвало е да го свалят, че да не се повтаря!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари