Украйна получава още изтребители Ф-16 от Дания

0
Володимир Зеленски изрази увереност в победата срещу агресора Русия
Володимир Зеленски изрази увереност в победата срещу агресора Русия Снимка: Facebook

Володимир Зеленски изрази увереност в победата срещу агресора Русия

В реч пред хиляди датчани ден след като правителството в Копенхаген обяви, че ще предостави на Киев 19 изтребителя Ф-16 президентът на Украйна Володимир Зеленски изрази увереност в победата срещу агресора Русия.

Премиерката на Дания Мете Фредериксен заяви, че 6 изтребителя Ф-16 ще бъдат доставени на Украйна до края на тази година, още 8 - през следващата, и 5 - през 2025 година.

Още не е ясно колко такива изтребителя ще прати на Киев Нидерландия, която също обяви официално вчера, че се включва в инициативата. Нидерландия разполага с 42 F-16.

Условието е Киев да използва изтребителите само в своето въздушно пространство и за поразяване на мишени на своя територия, предаде БНР.

Днес руските власти съобщиха, че в района на Москва са унищожени 3 украински бойни дрона и че са ранени двама души. 50 полета от и за московските летища имаха закъснения заради временно прекратяване на работата на аеродромите.

Украинското министерство на отбраната объви същевременно, че руските сили увеличават натиска си в Харковска област, но не яспяват да пробият в посока Купянск. Контраофанзивата на украинската армия напредва с все още бавен ход - 3 квадратни километра територия са отвоювани през последното денонощие в района на Бахмут, Донецка област.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -10
    2
    До първия
    Хуят е за Империята на злото и особено за Путлерчо
  • 2
    1
    А един
    Хуй кога????
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари