Руски бизнесмени са загубили близо 93 милиарда долара заради войната в Украйна

0
Роман Абрамович е загубил 9,3 милиарда долара, а богатството му е намаляло до 8,7 милиарда долара
Роман Абрамович е загубил 9,3 милиарда долара, а богатството му е намаляло до 8,7 милиарда долара Снимка: БГНЕС

Роман Абрамович е загубил 9,3 милиарда долара, а богатството му е намаляло до 8,7 милиарда долара

Най-богатите руснаци са загубили около 92,6 млрд. долара през 2022 г. заради събитията около Украйна. Такава картина представи Блумбърг, цитирана от БГНЕС.

По негова информация през февруари общото богатство на най-богатите руснаци е намаляло с 46,6 млрд. долара. След въвеждането на антируските санкции от страна на западните държави те са загубили още 47 млрд. долара.

Роман Абрамович

По-рано през декември Bloomberg Billionaires Index, който се публикува от 2012 година и се изчислява въз основа на стойността на акциите на компаниите, съобщи, че от началото на тази година състоянието на най-богатите бизнесмени в Русия е намаляло с почти 74,3 млрд. долара. По-специално, акционерът на минно-металургичния холдинг Evraz Роман Абрамович е загубил 9,3 млрд. долара, а богатството му е намаляло до 8,7 млрд. долара.

Генадий Тимченко

Освен това акционерът на производителя на природен газ Новатек Генадий Тимченко е загубил 8,48 млрд. долара, а състоянието му е намаляло до 13,9 млрд. долара, а основният акционер на Северстал Алексей Мордашов е обеднял със 7,79 млрд. долара и притежава 21 млрд. долара

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    путин ги предупреди
    преди доста години - „дръжте си парите в русия“ :) :) :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари