Председателят на КЕВР: Цената на природния газ ще расте, докато продължава войната в Украйна

0
Цената никога не е била формирана от толкова много доставчици
Цената никога не е била формирана от толкова много доставчици Снимка: БТА

Цената никога не е била формирана от толкова много доставчици

В 16:00 часа днес Комисията за енергийно и водно регулиране на закрито заседание ще определи цената на природния газ за юли. Това каза председателят на регулатора Станислав Тодоров след откритото заседание на комисията, предава БТА.

Миналата седмица от "Булгаргаз" обявиха, че окончателно предложената цена, по която общественият доставчик да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия за юли 2022 г., е в размер на 186,47 лева за мегаватчас (лв/MWh) или 95,34 евро/Мто Wh.

Ситуацията с доставките на газ е изключително сложна в цяла Европа. Виждате, че Германия намалява потреблението на газ както за битовите така и за промишлените потребители. Добрата новина е, че ние ще имаме природен газ през юли, каза Станислав Тодоров.

Цената на газа е формирана от множество източници. "Булгаргаз" не имал досега толково много доставчици на синьо гориво, посочи Тодоров.

Дълг е на "Булгартрансгаз" и на другите газови дружества да запълнят хранилището "Чирен" до 80 процента, посочи Тодоров. Ще проведем разговори с тях, за да видим КЕВР какви административни стъпки може да предприеме, така че да осигурим това задължение, добави председателят на КЕВР.

Цената на природния газ ще расте, докато продължава войната в Украйна и докато Русия използва доставките на енергия като оръжие за натиск, каза Тодоров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    darkaveng
    Скоро тия идиоти - при Бай Ставри! Там да определят ...!
  • 6
    1
    русенец
    Тая измислена комисия би ли ни светнала с какви зарчета определя цената, при условие, че не знаят цените на газта, която ще се доставя, не знаят и колко газ ще се достави?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари