Руска журналистка бе арестувана след като се появи в ефир с плакат срещу войната

1
Марина Овсянникова е редактор в Първи канал на руската телевизия и бе арестувана веднага след появата й с плаката
Марина Овсянникова е редактор в Първи канал на руската телевизия и бе арестувана веднага след появата й с плаката Видео: NOVA

Журналистка с плакат срещу войната в Украйна влезе на живо в ефир по време на новините на държавния руски „Първи канал” в Русия

Тя застана зад водещата на емисията, а на плаката беше написано: „Не на войната! Не вярвайте на пропагандата. Тук ви мамят! Руснаци срещу войната”, предава NOVA

Според информации в местни медии става въпрос за Марина Овсянникова, която е работила като редактор в медията. В момента тя е задържана, информира ТАСС. По-рано беше съобщено, че „Първи канал” е започнал разследване на „инцидента с минувач пред камерата по време на предаване на живо”.

Тя е задържана в дежурната на телецентър “Останкино”. Не допускат адвоката Даниил Берман до нея. Пред центъра има няколко полицейски автомобила от управлението на североизточния административен окръг на Москва, разказва в социалните руският адвокат и правозащитник Павел Чиков.

Във видео, разпространено в YouTube, Овсянникова определя случващото се в Украйна като престъпление.Русия е страна агресор и отговорността за това лежи на съвестта само на един човек - и този човек е Владимир Путин”, коментира тя.

Тя допълва: „За съжаление, през последните години работих в „Първи канал”, занимавайки се с кремълска пропаганда. Сега много се срамувам от това, че позволявах да се говорят лъжи от телевизионния екран. Срам от това, че позволявах да зомбираме руските граждани”, казва Овсянникова.

„Ние замълчахме през 2014 г., когато всичко това едва започваше. Ние не излязохме на митинги, когато Кремъл отрови Навални, ние просто безмълвно наблюдавахме този античовешки режим, заявява тя.

Овсянникова уточнява, че сега целият свят е обърнал гръб на Русия и допълва: „Още десет поколения наши потомци няма да измият срама на тази братоубийствена война”, обяснява журналистката.

Тя отправя апел към руснаците да излизат на митинги, да не се страхуват и да „преустановят това безумие”.

По информация на ТАСС жената е родена в Одеса. Във видеото в YouTube самата тя заявява, че нейният баща е украинец, а майка ѝ рускиня.   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    6
    до 5
    От "даскал" стана "ти". Добро решение! Нека се вижда, че не си сам, че си много!:) Гледам, че и "Интернационала" помниш. Ще ми го затананикаш ли? Защото аз съм го забравил. Кадви години бяха, другарю! Какви години! Ти и тогава си бил парче агитатор от ниско ниво. То нивото и сега не е високо, ама дано парите са по-добри.:)
  • 1
    5
    Ти
    Номер 2 ,май се събуждаш с ''Интернационала " ! Боже ! С какви кретени живеем !Не знае в кой век е !
  • -2
    4
    до 3
    "Тъй кат " гледам си от Делиормана май.:) Бягай да завръщаш стоката, че се разбяга или като трол изкарваш повече?
  • 0
    3
    daskal
    До 2 - Тъй кат гледам - ти и източните медии не можеш да четеш. За кви "западни" говориш, не знам. Но термина, който използваш, е показателен, другарю или другаркЕ.
  • -3
    2
    до 1
    Пий си хапчетата, бе идиот!:) Нещо много надървен ми се виждаш. Пробвай се да четеш и западни медии, че българските ще те направят още по-голям идиот.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари