Русия отрече да е отговорна за кибератаки срещу Украйна

1
Категорично отхвърляме тези безпочвени изявления, посочи руското посолство в САЩ
Категорично отхвърляме тези безпочвени изявления, посочи руското посолство в САЩ

Русия отрече днес като неоснователни твърденията на американски представители, че е отговорна за кибератаките срещу сайтове на украински банки и правителствени институции, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение в Twitter на руското посолство в САЩ.

"Категорично отхвърляме тези безпочвени изявления на правителството и заявяваме, че Русия няма нищо общо със споменатите събития и по принцип никога не е извършвала и не извършва каквито и да било "зловредни" действия в киберпространството", посочи посолството, цитирано от БТА.

Американската съветничка по националната сигурност Ан Нюбъргър вчера каза, че зад извършените напоследък поредица атаки от типа DDoS за блокиране на достъпа до дадена уеб услуга, засегнали за кратко украински банкови и правителствени сайтове, са дело на руското военно разузнаване.

По-късно подобни обвинения отправи и Великобритания, която заяви, че е почти сигурно, че руското военно разузнаване ГРУ е замесено в кибератаките срещу украински банки през седмицата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари