Русия: Няма да мобилизираме IT специалисти, банкери и журналисти от държавни медии

0
Дмитрий Песков отрича информацията, че Кремъл всъщност иска да мобилизира до един милион души
Дмитрий Песков отрича информацията, че Кремъл всъщност иска да мобилизира до един милион души Снимка: Скрийншот Министерство на отбраната

Идеята е да се гарантира нормалното функциониране на специфични високотехнологични отрасли, както и на руската финансова система

Някои руски специалисти в сферата на новите технологии, банкери и журналисти в държавните медии няма да бъдат призовани да служат в Украйна, съобщи днес министерството на отбраната, цитирано от Ройтерс и БТА.

По-рано тази седмица министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу заяви, че ще бъдат свикани 300 000 резервисти. Кремъл определи това като "частична мобилизация".

Разделът от официалния указ за обявяване на мобилизацията, съдържащ броя на хората, които ще бъдат призовани, остава засекретен и няма да бъде публикуван, заяви днес пред журналисти Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин.

Той отхвърли вчерашната публикация в независимия вестник "Новая газета", че според правителствен източник Кремъл всъщност иска да мобилизира до един милион души.

Днес руското министерство на отбраната съобщи, че някои служители в критично важни сектори няма да бъдат призовавани на военна служба, за да се гарантира нормалното функциониране на специфични високотехнологични отрасли, както и на руската финансова система. Става въпрос за някои ай ти специалисти, служители в сферата на телекомуникациите и финансите, както и в "базови организации в областта на информацията и комуникациите", се посочва в изявлението.

Съответните ръководители трябва да изготвят списъци със съответните служители, които отговарят на критериите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари