Русия: Не виждаме разлика между ГЕРБ и БСП

1
Явно раздялата между двете страни ще се засили, тъй като България е член на НАТО, особено враждебна организация
Явно раздялата между двете страни ще се засили, тъй като България е член на НАТО, особено враждебна организация

"Виждам, че в България за мнозина, не за всички, но за мнозина, православието, вярата, е само дума. Те се държат като диваци, като езичници. Не виждаме голяма разлика между ГЕРБ и БСП. Социалистите обичат да обещават, но като ГЕРБ не правят нищо за развитието на руско-българските отношения".

Това заяви бившият генерал от руското разузнаване и изпълнителен директор на Сдружение за развитие на руското историческо образование "Двуглав орел" Леонид Решетников. Именно неговото име изплува на повърхността като основна действаща фигура преди президентските избори, спечелени от Румен Радев. Преди вота той се срещна в Москва с лидера на БСП Корнелия Нинова, която по-късно отрече това, а на срещата са били обсъждани кандидатурите, които БСП може да подкрепи за президент.

"Споровете по историческата истина са възможни, но без откровени лъжи. Колкото повече българските власти и историци фалшифицират историята и хитреят за Освобождението, толкова повече руснаците ще забравят за България, ще е по-трудно за нас и знаещите, уважаващи ни българи да работим в полза на нормалните отношения между Русия и България", заяви още той.

Решетников изключи патриарх Кирил да е участвал в каквито и да е политически машинации. "Просто, той не е издържал да слуша благодарности в официални речи към неизвестни финландци и литовци, които не са били в руската армия. Затова и Румен Радев, който има етикет на "проруски настроен", но също говореше така, трябваше да го изслуша", допълни той.

"С голямо съжаление трябва да заявя, че Русия и България са се разминали сериозно и че перспективата, че ситуацията ще се промени към по-добро, не е видима. Явно раздялата между двете страни ще се засили, тъй като България е член на НАТО, особено враждебна организация, член на ЕС, която упражнява срещу нас жестоки санкции, верен съюзник на САЩ, които ни считат за враг номер едно. Оттам идват всички проблеми", коментира още Решетников

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари