Русия е близо до глобално споразумение за замразяване добива на петрол

1
Руският бизнес, както и останалите партньори са съгласни, заяви Путин
Руският бизнес, както и останалите партньори са съгласни, заяви Путин

Русия се доближава до постигане на международно споразумение за замразяване на добива на петрол, заяви руският президент Владимир Путин.

Саудитска Арабия, Русия, Венецуела и Катар миналия месец се споразумяха за ограничаване на добива до равнищата от януари, но при условие, че и останалите страни производителки приемат договорката. 

На среща с представители на руския петролен сектор Путин отбеляза, че министърът на енергетиката Александър Новак се договаря и на практика се е договорил с партньорите на международния пазар за ограничаването на добива, допълвайки, че по думите на министъра руският бизнес фактически е съгласен с решението, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Към идеята за замразяване на производството са се присъединили страните, добиващи 73 процента от петрола в света и това е "критична маса", каза от своя страна енергийният министър.

"Дори ако Ирак не се присъедини към ограниченията, те ще бъдат ефективни, а за Иран може да бъде взето индивидуално решение", посочи Новак.

Окончателното решение за стабилизиране на добива ще бъде взето през март, каза той.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари