Русенци чакат 7 дни в КАТ за регистрационни номера

0
Русенци чакат 7 дни в КАТ за регистрационни номера
Снимка: Русе нюз

Налага се да чакаме от 5 до 7 дни за да получим регистрационни номера за автомобилите си. За това сигнализират граждани, на които се наложило да изпитат на гърба си тежестта на административните процедури.

От КАТ не отричат проблема. Според представители на ведомството, реално на ден могат да бъдат регистрирани не повече от 70 автомобила. Цифрата е няколко пъти по-малка от реалния брой на желаещите да регистрират новопридобит автомобил.

Причината е, че регистрацията на автомобилите минава през три гишета, което отнема различно време. Първото работно място е за отпечатване на заявления и успява да обслужи всички граждани за деня. Там няма проблем, защото срокът за това не изисква много време.

На второто работно място се извършва първоначален технически преглед, прави се идентификация на автомобила, като се проверяват номерата на рамата и на двигателя, както и други дейности. Това изисква повече време и на ден през него се обслужват около 60-70 автомобила. По тази причина днес се обработват заявленията от 19 март.

На третото работно място е регистрацията на автомобила. Там се обработват средно на ден около 90 заявления.

Служителите на КАТ-Русе работят с голямо натоварване и полагат максимум усилия, за да се справят с желаещите да регистрират автомобили“, заявиха от областната полицейска дирекция.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари