Русенци сигнализират за неприятни миризми

0
Единият източник вече е локализиран
Единият източник вече е локализиран

Общо 53 сигнала за неприятни миризми са постъпили от 20.00 часа вчера до 9.00 часа тази сутрин в Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Това съобщи директорът на РИОСВ инж.Лилия Атанасова. По думите й основно сигналите са постъпили от граждани, живеещи в кварталите "Здравец-Изток" и "Възраждане", както и от централната зона на града. 

На част от хората им миришело на бакелит, а на друга - на нефтопродукти. 

Атанасова обясни, че от 20.30 до 23.00 часа снощи екип на екоинспекцията е направил обход на Източна промишлена зона и на Индустриалния парк. 

Единият източник вече е локализиран и той е френски завод за автомобилни части. "Другият източник, свързан с миризми на нефтопродукти, все още не можем да установим", каза Атанасова и допълни, че от сутринта три екипа на РИОСВ извършват масирани проверки в предприятията в района. 

Лабораторията на инспекцията също замерва качеството на въздуха в кварталите "Възраждане" и "Здравец-Изток". 

Атанасова обясни, че ветровете са били североизточни и югоизточни, което е индикатор, че източникът на миризми е от Източна промишлена зона. 

"Поради специфичните характеристики на град Русе се образува и смог, който е причината усещанията на хората да са по-засилени", каза Атанасова.

Източник: Dir.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари