Русенци шестваха с 60-метров флаг по повод 24 май

1
Шествието е част от поредицата събития, организирани от община Русе /Снимката е илюстративна/
Шествието е част от поредицата събития, организирани от община Русе /Снимката е илюстративна/

Деца и родители шестваха в късния следобед с 60-метров национален флаг по пешеходната улица "Александровска" в Русе, предава БТА. 

Инициативата - под наслов "12 просветлени столетия, 12 века българска книжовна светлина", е по повод на 24 май

Шествието е част от поредицата събития, организирани от община Русе за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Програмата включва утре традиционно шествие на ученици от русенските училища и концерт на деца и състави от Общинския детски център за култура и изкуство в града.

Кулминацията е церемония-концерт в Доходното здание, на която кметът на Русе Пламен Стоилов и председателят на Общинския съвет чл.-кор. проф. Христо Белоев ще раздадат ежегодните награди "Русе" - за постижения в областта на изкуството, културата, образованието и науката, както и приза "Студент на годината".

За втора поредна година ще бъде връчена и наградата "Млад творец". Тя е учредена в памет на актьорите, дъщеря и баща, Яна и Георги Стефанови и се осигурява от семейството им. С приза се отличават млади творци в областта на изкуствата и културата на възраст до 30 години от Русе за високи творчески и артистични постижения.

В концерта ще участват състави и групи от Общинския детски център за култура и изкуство, от Общинския младежки дом, различни музикални и танцови формации, ученици от Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов", балет към Русенската опера и хор при фолклорен танцов театър "Найден Киров".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари