Русе ще отбележи 24 май с празнично шествие

0
По главната улица на града ще преминат ученици от русенските училища и деца от детски градини, водени от мажоретки и от Общински духов оркестър
По главната улица на града ще преминат ученици от русенските училища и деца от детски градини, водени от мажоретки и от Общински духов оркестър Снимка: Русе Нюз

Празнично шествие ще отбележи 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Началото е в 10:30 часа с парад по главната улица на града, по която ще преминат ученици от русенските училища и деца от детски градини, водени от мажоретки и от Общински духов оркестър, информира Арена Медиа.

Двата лъча ще тръгнат от пл. „Княз Ал. Батемберг“ и от края на ул. „Александровска“ при Паметника на Съветската армия по посока пл. „Свобода“, където кметът Пламен Стоилов ще ги поздрави за празника.

При събирането на лъчовете пред Общината, русенци и гости на града ще станат свидетели на дебютното представление на възстановения градски мажоретен състав към Общински младежки дом – Русе „Екстрийм“, както и на изпълнение на всички хорови състави в Русе, които за първи път ще се съберат заедно, за да изпълнят „Върви народе възродени“ под съпровода на Общинския духов оркестър.

Веднага след това, в 11:30 часа ще започне традиционният концерт с участието на деца от Общински детски център за изкуство и култура и състави от 11 русенски училища.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари