Русенци са дишали мръсен въздух 3 дни през януари

3
Това е регистрирала Автоматичната измервателна станция „Възраждане“
Това е регистрирала Автоматичната измервателна станция „Възраждане“ Снимка: Община Русе

Това е регистрирала Автоматичната измервателна станция „Възраждане“

През първия месец на тази година Автоматичната измервателна станция „Възраждане“ е регистрирала три денонощия с превишения на средноденощната норма (СДН) за ФПЧ10 в Русе. Превишенията са били на 1, 18 и 19 януари, като максималната отчетена стойност е 63,4 микрограма на кубичен метър при норма 50 μg/m3. Подобна е била статистиката за същия период на миналата година, но с по-високи стойности на атмосферния замърсител, съобщиха от екоинспекцията в Русе.

В началото на февруари е регистрирано първото за месеца превишение на СДН за ФПЧ10, като е отчетена среднодононощна стойност от 71.7 μg/m3. В същото време силно повишени, но не превишени са стойностите на азотните оксиди, въглеродния оксид, бензена и фините прахови частици - 2,5 микрона, регистрирани в периода от 19,00 до 23,00 часа. Това се дължи на отделяните газове от използваните твърди горива за битово отопление, в съчетание с метеорологичните условия, които не благоприятстват разсейването на атмосферните замърсители.

Данните за качеството на атмосферния въздух се публикуват на интернет страницата на РИОСВ - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    4
    АГ Гюргево
    Стига бе! Само 3 дни ли е бил мръсния въздуха в Русе, през януари? А ние изродихме и честитихме на един виден Ваш съгражданин, ЕКО родените му близнаци, точно в един от тези три дена през януари. Каква драма, Другари зрители. Каква карма на един минал хубиетс. Но комунизма, Чаушеско, Тодор и Муамар са силата, която крепи бебенцето Беееее Беееее Енчо.
  • 5
    3
    Винсанчу
    монтипеееее...
  • 8
    2
    Иван
    Русенци всеки ден дишат мръсен въздух, но от Общината си затварят очите.
  • 11
    1
    ............
    ВЕРНО ЛИ??????
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари