Русенци почетоха Апостола на свободата

2
Хора на различни възрасти се събраха пред паметника на Левски в Парка на възрожденците
Хора на различни възрасти се събраха пред паметника на Левски в Парка на възрожденците Видео: Русе Медиа

Хора на различни възрасти се събраха пред паметника на Левски в Парка на възрожденците

тържествена церемония в Русе бяха отбелязани 151 години от гибелта на Васил Левски. Пред паметника на Апостола на свободата в Парка на възрожденците се събраха хора на различни възрасти, за да отдадат своята почит към националния герой на България. В събитието се включиха и представители на съседни общини – кметът на Ветово д-р Мехмед Мехмед и зам.-кметът на Две могили Георги Великов.

Церемонията, организирана съвместно от Община Русе и Областна администрация, започна изпълнения на Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. Пред паметника бе строен почетен караул от Русенския гарнизон, дружество „Традиция“ и 13-и Младежки гвардейски отряд към Общинския младежки дом.

Слова произнесоха кметът на Русе Пенчо Милков и областният управител Данаил Ковачев, след което бе отслужена заупокойна молитва в памет на Васил Левски и благодарствен молебен от свещеници от Русенската митрополия.

В края на церемонията присъстващите поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола. Освен официалните институции, това направиха политически сили, различни организации, фен клубът на футболния отбор „Левски“ и много граждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    11
    Присъстващ
    Не съм експерт по организацията, но смятам че беше редно да се даде време на който иска да отдаде почит с приклякане. Освен тази забележка, организацията си беше супер и всеки си знаеше мястото. За мое съжаление политическите организации доминираха. Нека има повече неполитически организации и граждани.
  • 3
    10
    До фена под № 7
    Дори и за путлеристки фенове като теб трябва да е ясно, че героите се почитат всеки ден, няма значение тези герои дали се казват Васил Левски или Борис Немцов, дали се казват Христо Ботев или Алексей Навални, дали са Баба Тонка или Ана Политковска. Те затова са е герои, всеки ден да ги почитаме
  • 1
    9
    до 1
    Българският апостол е екзекутиран от властите на Турската империя, заради борбата да има държава България. С „руският апостол“ не е баш така. Той загива не за да има Руска държава (каквато си има), а за да стане проводник на една идеология на държави, които искат да слoжат ръка върху Русия и по конкретно на една особена държава, която винаги е освобождавала ресурсите на други държави от тираничните им народи. Може да се каже, че Навални падна жертва на НАТО. Не виждам как може сравнението с Левски да е удачно.
  • 0
    8
    Fen
    7Позор, нищожества! МИСЛЯ ЧЕ СВИНИ КАТО ТЕБЕ НЕ СА ДОСТОЙНИ ДА ХОДЯТ ПО НАШАТА ЗЕМЯ.
  • 2
    7
    Fen
    ДНЕС ПОЧИТАМЕ ЛЕВСКИ НЕ НЯКАКЪВ СИ НАВАЛНИ. ТОВА ГО ПИША ЗА РАЗНИ БОКЛУЦИ ПО ДОЛУ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари