Русе отбелязва 150 години от гибелта на Васил Левски

1
Поклонението пред паметта на героя ще започне от 11:00 ч. пред паметника на Левски в Парка на възрожденците
Поклонението пред паметта на героя ще започне от 11:00 ч. пред паметника на Левски в Парка на възрожденците

Поклонението пред паметта на героя ще започне от 11:00 ч. пред паметника на Левски в Парка на възрожденците

В редица български градове днес ще бъдат отбелязани 150 години от гибелта на Васил Левски.

В Русе поклонението по повод 150 г. от гибелта на Васил Левски ще започне от 11 ч. пред паметника на националния герой в Парка на възрожденците, предава БНР.

Началникът на русенския гарнизон подполковник Павлин Илиев ще приеме почетен караул и ще поздрави 13-и гвардейски младежки отряд. Пред Паметника ще бъде строен почетен караул от Регионалния клон „Ангел Кънчев“ на дружество „Традиция“.

Ще се включат Общинският духов оркестър и възпитаници на Общинския детски център за култура и изкуство. Наскоро историкът д-р Веселина Антонова представи интересни и непознати факти относно връзката на Левски с Русе. Сред тях е и това, че Апостолът на свободата е бил около 10 пъти в града, за което свидетелстват документи на Русенската възрожденска община, съхранявани единствено в русенския архив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари