Русенци отбелязаха Освобождението твърде смело - без маски

5
Малцина от присъстващите бяха поставили маска, а струпването на хора беше наистина голямо
Малцина от присъстващите бяха поставили маска, а струпването на хора беше наистина голямо Видео: Русе Медиа

Русе отбеляза тържествено националния празник 3 март с церемония пред Паметника на свободата. Хубавото време и отворените заведения предразположиха стотици русенци да излязат навън и да дойдат на площада, но без да спазват никакви противоепидемични мерки

Сред официалните лица с маски бяха единствено зам.областният управител Свилен Иванов, изпълняващ длъжността областен управител, колегата му Валентин Колев и дамата - трети секретар на Руското консулство. Правилата бяха спазени и от присъстващите военни и полицаи. От присъстващите граждани малцина бяха си поставили маска, а струпването на хора беше наистина голямо, видя Русе Медиа.

Изпълнението на „Къде си, вярна ти любов народна“ от три малки деца разчувства всички присъстващи, но за сметка на това се оказа, че патриотичното възпитание на доста русенци очевидно отсъства. По време на изпълнението на националния химн се изисква да се стане на крака, ако си седнал, или ако се движиш, да спреш неподвижно. Това го спазиха присъстващите на церемонията, но единици от хората, които минаваха по площада или бяха по заведенията и пейките.

Иначе церемонията протече според протокола. Слово за празника произнесе изпълняващият длъжността областен управител Свилен Иванов, а Русенският митрополит Наум и свещеници от Русенската митрополия отслужиха благодарствен молебен за извоюваната свобода.

В чест на празника бе строена почетна рота от Русенския гарнизон, а Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев свири тържествени маршове. Водещи бяха актьорите от ДТ „Сава Огнянов“ Евгения Явашева и Венцислав Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари