Русенци мерят сили в катерачна надпревара

0
Деца и възрастни ще имат възможност да се съревновават  и в ходене по лента и майсторско управление на велосипед
Деца и възрастни ще имат възможност да се съревновават и в ходене по лента и майсторско управление на велосипед

Деца и възрастни ще имат възможност да се съревновават в катерене по стена, ходене по лента и майсторско управление на велосипед на 22 и 23 април /петък и събота/ от 9 до 18 часа на пл. „Батенберг“ в Русе.

Те ще бъдат направлявани от инструктор-демонстратори.

Инициативата е част от проекта „Катерачна надпревара Русе 2016“ на Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик“ в рамките на програмата „Русе-Европейски град на спорта 2016“. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град  на свободния дух“ и ВН-социален проект на Еконт.

В предстоящите два дни на пл. „Батенберг“ ще бъде издигната 4 метрова стена, тип „Боулдър“ с хватки по три маршрута с различна трудност и обезопасителен дюшек за приземяване. До катерачната стена ще бъде има и трасе за майсторско управление на велосипед, а над тях – лента  за ходене. Участието в надпреварата може да е отборно и индивидуално, след предварителна заявка, а за най-добре представилите се ще има награди.

Проектът предвижда катерачна надпревара, ходене по лента и управление на велосипед да има още 8 дни, разпределени  през месеците май и юни. Те ще се провеждат на пл. „Свобода“; в Русенски университет, Корпус 17 а и СОУ „Васил Левски“ . 

Всеки участник може да се включи във всяка една от трите дисциплини само веднъж през 10-те дни. След финиширане всеки участник получава стикер, а всеки трети награда от томбола. За най-добре представилите се са предвидени атрактивни награди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари