Втори кръг на „Катерачна надпревара Русе‘ 2016“

0

От 12 до 14 май в Русе ще се проведе вторият кръг на „Катерачна надпревара Русе‘2016“.

През трите дни, от 9 до 18 часа, русенци ще имат възможност да се включат в състезанията по катерене на стена, ходене по лента и майсторско управление на велосипед, които ще се проведат на пл. „Свобода“ в Русе.

Инициативата е на Спортно туристическо и природозащитно дружество „Академик“,  и се реализира в рамките на програмата „Русе – Европейски  град на спорта 2016“, с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град  на свободния дух“ и ВН-социален проект на Еконт.

Според регламента участниците трябва да се покатерят на 4-метрова стена успешно, да успеят да преминат по лента или да демонстрират майсторско управление на  велосипед.

Десетки русенци се включиха в първия кръг на инициативата, който се проведе през месец април на пл. „Батенберг“.

Проектът предвижда надпреварата да има още 5 дни, разпределени в края на май и началото на юни. Следващите етапи ще се проведат в Русенския университет, Корпус 17 а и СОУ „Васил Левски“.

Един участник може да се включи във всяка една от трите дисциплини само веднъж през 10-те дни. След финиширане, всеки включил се в надпреварата получава стикер, а всеки трети - награда от томбола. За най-добре представилите се са предвидени атрактивни награди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари