Русенци изрисуваха с тебешир послания в знак на протест срещу мръсния въздух

1
Няма как да стоим вкъщи и да казваме на децата, че всичко е "ОК", заяви екоактивистът Иван Белчев
Няма как да стоим вкъщи и да казваме на децата, че всичко е "ОК", заяви екоактивистът Иван Белчев Видео: Русе Медиа

След вчерашното обгазяване на Русе в първия учебен ден русенци излязоха тази вечер на протест на площада пред Общината, за да заявят своето желание за чист въздух.

В своеобразния пърформанс се включиха деца и родители, които написаха върху плочите своите послания с тебешир, за да могат институциите да ги видят, предава Русе Медиа.

Протестът бе подкрепен от почти целия кметски екип начело с кмета Пенчо Милков, който се срещна с екоактивистите, за да обясни какви действия е предприела до момента общината и с какви проблеми се сблъсква при изясняването и решаването на казуса със замърсяването на въздуха.

Сред въпросите, които му бяха отправени, бяха как институциите, които осъществяват контрол, установяват, че няма замърсяване. Хората питаха също с какви уреди се замерва, защо кметът е този, който излиза да им обяснява, предвид това, че контролните дейности се простират до производствени предприятия от 4 до 6 клас, а основните заподозрени са от клас А.

Протестиращите изписаха различни послания, сред които “Русе не е газова камера”, “Русе иска да диша”, “Искаме бъдеще за децата ни”, „Емигриращи родители плюс болни деца равно на нулеви данъци“, „Децата заслужават чист въздух“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари