Русенци да се подготвят за BG-ALERT утре

8
Тест на системата ще се проведе в Русе, Велико Търново, Русе и Силистра на 15 ноември
Тест на системата ще се проведе в Русе, Велико Търново, Русе и Силистра на 15 ноември

Тест на системата ще се проведе в Русе, Велико Търново, Русе и Силистра на 15 ноември

BG-ALERT е нова система, допълваща възможностите на съществуващата Национална система за ранно предупреждение и оповестяване, която ще дава възможност на компетентните държавни органи да разпространяват предупредителни съобщения до населението, в случай че разполагат с достоверни данни и информация за предстоящи или случващи се бедствия или извънредни ситуации на определена територия.

Тестването на системата започна на 7 ноември т.г. на територията на област Габрово. Поетапно ще бъдат извършени тестове във всички 28 области на страната, като на 29 ноември ще бъде проведен национален тест в цялата страна.

За Русенска област тестът ще се проведе на 15.11.2023 г. (сряда), заедно с областите Велико Търново, Разград и Силистра.

Съобщението, което ще получават абонатите на мобилните оператори, е с определен надпис в зависимост от версията на операционната система на устройството, а звукът - специфичен, по стандарт, така че да привлече вниманието предвид важността на тези съобщения. В реална ситуация текстовете на съобщенията ще показват нивото на опасност, в какво се изразява тя, ще съдържат също и линк за достъп до страницата www.bg-alert.bg, така че гражданите да получат допълнителна информация.

При всеки тест в продължение на половин час от 12:00 до 12:30 ч. ще бъде излъчвано съобщение, съдържащо текст на български и английски език. Ще бъде разпространявано чрез мрежите на мобилните оператори до устройства, поддържащи технологията Cell Broadcast.

Получаването на съобщението на мобилното устройство се очаква да бъде еднократно и съпроводено от специфичен звук и вибрация, дори при активиран безшумен/тих режим.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    5
    Я пак да си помислим
    Сами ли сме с тези прости телефони? Не разбира се. Не виждам нищо лошо да се откажем от смартфони и да преминем на по опростени.Например НОКИА 1100 или Сименс А35-45-75. Поне знаем че евентуално само ченгетата са на изход или по средата,с със смартфона и ченгета и частно ГДБОП и чужди служби и хайери и фирми с проучвания и банки и Тракториста на Трактора. Чет нямат.Смартфон само в офиса за фирмени нужди.Да си ръгат отзад ю ту бърите,новините и други и-нет аномалии.Край със хазартните игри и подобни разклонения,залози и какво ли не.Плащане кеш.ebay и подобни на майната си.Чукане на жени без презервативи.Всичкият скадолед вътре.Да раждат.Да не фръцкат задниците по цял ден пред фейсбук.Фейсбук,Вайбър все едно mi&5 CiA ,Mossad са у вас на гости. Whatsapp също. Кому е нужно да гледа кой къде бил,ял к пил? Кой с коя ляга и става? И кой са децата ни? Да се отказваме от това показване във тези социални мрежи.Нека не бъдат обгрижвани от клиенти и ще рухнат.Не може за всяко нещо да ти искат дигитслно участие със сим карта и профил или акаунт.Това е просто недопустимо.Не се управлява човека сам,а го управлява някой си чрез машина.Даже и не знаем кой е този някой и къде отива информацията.По този начин изолираме човека от участие в общественият живот и трудови социални отношения.Скоро от магазините и банките ще махнат персонала заради един чип.Не им стигат печалбите ли? Къде ще отидат тези хора? Така изолираме много членове на обществото и те тихо ще си заминат без даже и да разберем докато идва лека полека и нашият ред във този световен налижен от Америка глобален ред.Българите не бива да учавстват в тая работа,а да се противопоставят.Да се откажем от разрухата и унищожаването на нашето общество.
  • 12
    4
    PhD
    Това напомня за филма Кингсмен. Опитват глобален контрол чрез такива булшити. Дали ще им се получи , зависи дали човек ще се съгласи със техните простотии.
  • 6
    3
    Fullstop
    Не можете да изключите Cell Broadcast излъчванията. Това че телефоните ви показват някакви си настройки които можете да включвате и изключвате не значи нищо. Излъчванията тип CB с приоритет Level 1 не могат да бъдат заглушени от тези настройки. Единствен безопасен начин е просто да си изключите телефоните. Другият начин за напреднали Android потребители е чрез ADB команда да отстраните cellbroadcast пакетите, но така рискувате да осакатите телефона си и той да спре да комуникира с мрежата на оператора.
  • 6
    2
    До Ами
    Как се изключва тази функция?
  • 15
    1
    ами
    подготвил съм се, още от оня "тест". Изключил съм тази прекрасна функция. Хич не ми пука как ще плануват да ме стряскат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари