Русенските полицаи заловиха подпалвач

1
Русенецът М.Н. на 36 години подпалил умишлено склад на фирма
Русенецът М.Н. на 36 години подпалил умишлено склад на фирма

На 2 юни в 19:13 часа на тел. 112 е постъпил сигнал за пожар в гаражна клетка, намираща се между ул. "Юндола" и ул. "Котовск" в Русе, информира пресцентъра на МВР - Русе.

При пристигането на екипа от РДПБЗН на място се установява, че в средата на гаражната клетка гори имущество (диван, работни гащеризони и препарати за почистване).

Пожарът е бил потушен от пожарникарите. Установено е, че гаражът е собственост на мъж от Русе, а е стопанисван от фирма и е използван като складово помещение. Пострадали при инцидента няма.

По данни на огнеборците пожарът е бил причинен умишлено.

Случаят е предаден на полицията. Дежурна оперативна група на МВР е посетила местопроизшествието, извършен е оглед и е започнало разследване по случая за извършено престъпление по чл. 330,  ал.1  от НК.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни действия по случая, полицаите тогава задържаха мъж по подозрение в съпричастност към случая.

В хода на разследването са събрани данни, че извършител на палежа е русенецът М.Н. на 36 г. Работата по досъдебното производство, заведено по случая, продължава. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари