Мъж запали гараж в квартал "Здравец"

0
Гаражът е собственост на мъж от Русе, а е стопанисван от фирма и е използван като складово помещение / Снимката е илюстративна
Гаражът е собственост на мъж от Русе, а е стопанисван от фирма и е използван като складово помещение / Снимката е илюстративна

На 2 юни в 19:13 часа на тел. 112 е постъпил сигнал за пожар в гаражна клетка, намираща се между ул. Юндола и ул. Котовск в Русе.

При пристигането на екипа от РДПБЗН на място се установява, че в средата на гаражната клетка гори имущество (диван, работни гащеризони и препарати за почистване). Пожарът е бил потушен от пожарникарите. Установено е, че гаражът е собственост на мъж от Русе, а е стопанисван от фирма и е използван като складово помещение. Пострадали при инцидента няма. По данни на огнеборците пожарът е бил причинен умишлено. Случаят е предаден на полицията. Дежурна оперативна група на МВР е посетила местопроизшествието, извършен е оглед и е започнало разследване по случая за извършено престъпление по чл. 330,  ал.1  от НК.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни действия по случая, полицаите са задържали 36-годишен мъж, за който се подозира, че е свързан с деянието. Предстои изясняване на съпричастността му към престъплението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари