Събарят бараките на улица "Котовск"

3
На тяхно място ще се строи жилищна сграда
На тяхно място ще се строи жилищна сграда

На тяхно място ще се строи жилищна сграда

Бараките на улицаКотовск“ 6 в Русе ще бъдат съборени, за да се построи на тяхно място жилищна сграда. Решението трябва да бъде взето на предстоящата сесия на Общинския съвет, тъй като става дума за общински терен, предава Русе Медиа.

Според Подробния устройствен план той е подходящ за жилищно строителство. В същото време Община Русе провежда социална политика като подпомага и осъществява помощ на социално слаби граждани, чрез предоставяне на жилищни имоти за настаняване на нуждаещите се граждани. Материалната база на общинските жилищни имоти е остаряла и не е обновявана. В структурата на общината не съществува предприятие с предмет на дейност жилищно строителство, както и общинско търговско дружество, развиващо строителна дейност.

В администрацията е постъпило заявление от дружество, което иска учредяване право на строеж за изграждане на жилищна сграда в поземления общински имот. Според наложената вече практика, част от жилищата ще бъдат предоставени на общината, ако съветниците подкрепят предложението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    6
    Борец
    Твърдо против ще настанят МАНГАЛИТЕ А МАНГАЛИТЕ ВДИГАТ АЛАРМИ.
  • 10
    5
    зидаромазач
    Зад това подадено заявление за строеж в общината не стои ли дружеството на Красимир Даков,спонсор на Пенчо Милков и бивш ковчежник на ГЕРБ.
  • 42
    4
    Багаин
    Ще построят сборище за мангали. Съседите ще слушат безплатно циганска музика нонстоп.
  • 28
    3
    7777777
    А БАРАКИТЕ СРЕЩУ БИВШАТА ДЕТСКА ГРАДИНА РАЛИЦА В ТРАКЦИЯТА - КОГА?
  • 21
    2
    Осман
    Не се притеснявай, ще бъде луксозна резиденция за общинските управници. Данъците които плащаш не отиват на вятъра.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари