Русенски танцьори участваха на международен фестивал в Албена

2

Ученици от петите и шести класове от специалност "Класически танци" при Националното училище по изкуствата в Русе с преподавател Деница Анчева взеха участие в 26-ия Международен фестивал на изкуствата "Утринна звезда", който се проведе в периода 16 - 22 юни 2019 в Албена.

В категорията „Класически танц. Неокласика“ Ива Петрова извоюва две трети места за соловите си изпълнения, дуетът на Ива Петрова и Алена Герджикова зае второ място, а трето място бе присъдено на Юлияна Сярова и Алена Герджикова. Втори места взеха и танците в малка група и във формация. В категория Top of Form“Характерни танци“ второ място беше присъдено за танците, изпълнени в малка група - "Тарантела " и "Чардаш".

Две първи места русенските  ученици взеха в категория „Танцово шоу“ - за соловото изпълнение на Алена Герджикова и за формация. В категория „Джаз. Модерн“ - Евангелина Карачорова получи поощрителна награда за соловото си изпълнение. Две втори места бяха дадени за танците в малка група и във формация.

Русенските таланти с ръководител Деница Анчева получиха специална награда на журито и покана за участие в 27-ия Международен фестивал на изкуствата през 2020 г., както и безплатно участие за пет от учениците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари