Театрален фестивал в Русе

0
В Русе ще се проведе XX Национален ученически театрален фестивал „Климент Михайлов“
В Русе ще се проведе XX Национален ученически театрален фестивал „Климент Михайлов“

От 9 до 15 юни 2016 г. в град Русе ще се проведе XX Национален ученически театрален фестивал „Климент Михайлов“ – Русе.

Фестивалът е организиран от Община Русе и Общински детски център за култура и изкуство, със съдействието на ОП „Русе Арт“ и Драматичен театър „Сава Огнянов“.

Той има за цел крайдунавският град да се превърне в голяма сцена, на която млади таланти от цялата страна, запленени от магията на театралното изкуство, да покажат своите дарби и артистични умения.

Фестивалът носи името на известния и обичан русенски артист Климент Михайлов (1939 – 1984), който през своя живот работи непрекъснато за приобщаването на младите хора към театралното изкуство.

Фестивалът има състезателен характер. Жури от професионалисти /театрали и педагози/ ще определят носителите на наградите, като след всеки спектакъл журито ще провежда творческо обсъждане съвместно с участниците. Право на участие със спектакли /театрални, художествено слово, естрадно-сатирични и др./ имат театрални състави на ОУ, СОУ, Професионални гимназии, ОДК, ЦРД, Младежки домове, Читалища и др., които се разпределят в две възрастови групи: Първа група – до 13 години и Втора група – над 13 години. 

Заявки за участие, както и всички необходими материали за кандидатстване могат да се изпращат до 16 май 2016 г. на следния адрес:

град Русе 7005, ул. “Околчица” № 9

Общински детски център за култура и изкуство

След предварителна селекция на изпратените материали, ще бъдат излъчени трупите, които ще се включат във фестивала. Резултатите на допуснатите до участие театрални състави ще се обявят до 27 май 2016 г. на Facebook страницата на Обдцки Русе.

До тази дата ще бъде изпратена до всички участници и повече информация относно деня и часа на изявата, времето за техническа репетиция и сцената за периода на фестивала.

Наградният фонд включва както редица награди за спектакъл, така и индивидуални награди (за главна и поддържаща мъжка и женска роля).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари