Русенски спецченгета разбиха оранжерии за отглеждане на марихуана

0

При проведена специализирана полицейска операция по линия противодействие на отглеждането и разпространението на наркотични вещества, служители на ОДМВР – Русе разкриха специално оборудвани оранжерии за отглеждане на марихуана, иззеха наркотици и съоръжения за добиването им.

Операцията е проведена вчера, след съгласуване с Окръжната прокуратура в Русе. В хода на полицейските действия, в град Бяла и в село Белцов, са извършени претърсвания на пет адреса и три леки автомобила, стопанисвани от трима мъже – Г.К. /45 г./, И.А. /33 г./ и Н.И. /27 г./.

Оранжериите са открити, в три специално пригодени помещения, разположени в една сграда в гр. Бяла, оборудвани със специализирана и скъпа техника за отглеждане на такъв вид растения.

Служителите на реда са иззели: общо 61 растения; 2,2 кг суха марихуана; 10 изсушени растения; филтри; лампи; апаратура, контролираща температура и влажност на въздуха; система за напояване; специализирани препарати за отглеждане на растения; мобилни апарати и компютри.

Лицата са задържани от полицията за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОДМВР - Русе за престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК.

Работата по разследването на случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари