Русенски съдия обвинен за 1 000 лева подкуп

0
Според разследващите юристът е поискал 1000 лв. подкуп от ...
Според разследващите юристът е поискал 1000 лв. подкуп от ...

Прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу съдията от районния съд в Русе Николай Стефанов, става ясно от справка в електронното деловодство на Софийския градски съд (СГС). 

Той отива на съд заради подкуп. Според разследващите юристът е поискал 1000 лв. подкуп от бившия районен прокурор на града, сега адвокат - Свилен Стефанов, за да одобри споразумение между негови клиенти и държавното обвинение, пише „Сега”.

Съдия Стефанов бе арестуван от агенти на ДАНС и прокурори на 14 февруари в Русе. Той бе задържан в колата на адвокат Стефанов, но у него не бяха намерени пари. 

Първоначално съдия Александра Йорданова от СГС остави русенския съдия в ареста. Тя се мотивира със записите от подслушани разговори между адвоката и съдията, въпреки че на тях не се чува нищо, а вместо дешифровка в протоколите от тях е записано "Не се разбира". Йорданова реши, че фразата "Не се разбира" всъщност са думи на арестувания съдия, и го счете за доказателство, че той е знаел, че е подслушван, и се е пазел.

Няколко дни по-късно апелативните съдии освободиха Стефанов срещу 1000 лв. гаранция. Те решиха, че няма възможност да се укрие, но се съгласиха, че има достатъчно данни за това, че е искал подкуп. Все още не е ясно кога ще започне делото срещу русенския съдия. Вероятно ще бъде насрочено за есента, тъй като съдебната власт вече излезе във ваканция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари