Русенски рокери събират средства за протеза на свой колега

0
Илиян губи дясната си ръка при тежък инцидент
Илиян губи дясната си ръка при тежък инцидент Снимка: Топ новини

2200 лева събраха момчетата от мото клуб „Дунавски братя“ в помощ на своя колега Илиян Илиев.

На благотворително парти през уикенда в Русе, момчетата се забавляваха, но и набираха средства, да внесат по сметката на 26-годишния рокер, за закупуването на протеза за ръката му. В момента, младият русенец живее в Англия, информира 24 часа.

Момчето от русенското село Николово, работи на Летище Хийтроу в Лондон. Тук Илиян кара мотор, когато претърпява тежък инцидент на хиляди километри от дома си през 2015 г. Цели 17 дни младежът е в кома и според лекарите, е цяло чудо, че е въобще е оцелял, но губи дясната си ръка. След възстановяването му е поставена обикновена протеза, но Илиян се нуждае от по-модерна, роботизирана, за да може отново да седне на мотора. Тя обаче струва непосилните за него и семейството му 30 000 лири.

След кратко завръщане в Русе, Илиян отново е в Англия. Той работи като охранител на склада за багаж на летището и агент по пратките. На партито през уикенда, русенските рокери събраха 2200 лева за благотворителната кауза. Самият Илиян, благодари на всички, които искат да му помогнат, чрез Фейсбук. "Днес съм най-щастливия човек! Когато вие сте щастливи и аз съм!", написа той в профила си.

За всеки, който иска да помогне на Илиян да сбъдне мечтата си отново да има дясна ръка, банковата сметка е: IBAN: BG44 UNCR 7000 1522 6173 96.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари