Русенски пианист вдигна на крака публиката в Нидерландия и Германия

10
21-годишният Николай Димитров е възпитаник на Консерватория „Принц Клаус“ в Грьонинген
21-годишният Николай Димитров е възпитаник на Консерватория „Принц Клаус“ в Грьонинген

21-годишният Николай Димитров е възпитаник на Консерватория „Принц Клаус“ в Грьонинген

Пианистът от Русе Николай Димитров вдигна на крака публиката от Нидерландия и Германия, изпълнила залата на „Атлас Театър“ в нидерланския град Емен. 21-годишният възпитаник на Консерватория „Принц Клаус“ в Грьонинген бе избран да свири като солист в официалното представяне на съвместния оркестров проект на Hanze Symphony Orchestra от Консерватория „Принц Клаус“ и Университета по изкуствата в Бремен под диригентството на Щефан Веселка, предаде Русе Медиа.

Николай Димитров изпълни блестящо Втория концерт за пиано от Сергей Рахманинов в чест на 150 години от рождението на композитора. Под бурните аплаузи на публиката той изсвири и бис, който бе посрещнат още по-въодушевено от залата – „Баркарола“ от Офенбах в свой авторски аранжимент. След концерта Николай Димитров получи много поздравления от официалните гости и от публиката, а сред най-щастливите бе и преподавателят му по пиано проф. Пол Комен.

Русенското участие в проекта бе много силно и в лицето на помощник-концертмайстора Цвета Бонева и на водача на вторите цигулки Виктория Даскалова. И двете са студентки в „Принц Клаус“ в класа на една от най-добрите русенски цигуларки Веселина Маникова.

Проектът е изключително престижен и за двете консерватории, които заради пандемията от четири години не са реализирали подобна съвместна изява. Освен Втория концерт за пиано на Рахманинов в програмата бе включена и Четвъртата симфония на Брукнер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари