Отличеният с награда „Млад творец“ Николай Димитров благодари на Русе с музика

2
Русенският пианист и композитор поднесе на публиката едно кратко изпълнение на свой аранжимент върху Прелюд №32 от Рахманинов, което бе аплодирано бурно от залата
Русенският пианист и композитор поднесе на публиката едно кратко изпълнение на свой аранжимент върху Прелюд №32 от Рахманинов, което бе аплодирано бурно от залата Видео: Русе Медиа

Русенският пианист и композитор Николай Димитров бе удостоен с годишната награда „Млад творец“

Отличието на името на актьорите Яна и Георги Стефанови бе връчено на 20-годишния студент в Консерватория „Принц Клаус“ в Грьонинген, Нидерландия, от кмета на Русе Пенчо Милков. Церемонията бе финалът на връчването на награди „Русе“ по повод 24 май, информира Русе Медиа.

Изключително се радвам днес да отбележим и да наградим постиженията на Николай Димитров. Млад мъж, когото познавам, изключителен пианист, който прославя нашия град по света“, каза кметът Пенчо Милков.

От своя страна Николай Димитров благодари за оказаната чест. „За мен тази награда е наистина важна, тъй като това е един вид валидация за моите постижения и че моята работа, която правя за града и за културата му, бива оценена. Искам да благодаря на всички, които ме подкрепят“, каза младият музикант.

Той предпочете да не държи дълго слово, а да се изрази така, както умее най-добре – с музика. Извън сценария Николай Димитров поднесе на публиката едно кратко изпълнение на свой аранжимент върху Прелюд №32 от Рахманинов, което бе аплодирано бурно от залата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари