Русенската библиотека се включи в Нощта на музеите

0

С малчугански танци и танцова работилница за всички, които обичат да танцуват, Freedom Dance Studio откри Нощта на библиотеката, която беше част от Европейската нощ на музеите.

Непосредствено след това беше концертът на „звездните” гласове на Вокално студио за поп и джаз „Икономов”, нощният суинг на Клуб по танци “Lindy Hop Ruse”, модното шоу на възпитаниците на Професионална гимназия по облекло Недка Иван Лазарова” и Театърът на огъня и сенките.

За най-малките посетители Ученическият театър при СУ „Христо Ботев” беше подготвил театралното представление „Как маймуните са произлезли от човека?”. В Детския отдел имаше работилничка за „вълшебства”, в която модератори бяха ученици и преподаватели от ОУ „Братя Миладинови”. Забавни арт ателиета, както и ателие за оригинални снимки с книга забавляваха малчуганите.

В програмата на Нощта бяха организирани кастинг на книга, беседа „Библията – тайнствената книга за душата” на Сдружение „Съвместно библейско самообучение”, работилница за оргонити, демонстрация на витражно изкуство, ателие за татуировки и щанд за рекламни сувенири.

Две изложби представиха част от ценните колекции на Русенската библиотека. Първата експозиция,  под надслов „Русе – древен и млад”, представи фотопанорама на русенския живот от втората половина на 20. век. Във втората изложба, наречена „Някога в Русе”, бяха показани ретро снимки и картички от края на 19. и началото на 20. век.

За красивите млади дами домакините бяха подговили инициативата „Блясък и стил”, в която своите професионални умения демонстрираха русенски коафьори, гримьори и маникюристи.

Приятна изненада очакваше посетителите - през цялата нощ те можеха да си направят селфи с Елвис, в образа на който се беше превъплътил един от студентите на стаж в Русенската библиотека.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари