Русенска зима: Навън е опасно за вашето здраве

4
Русенци, стойте си вкъщи!
Русенци, стойте си вкъщи! Снимка: И. Бобилова

РУСЕНСКА ЗИМА: Официалните резултати от неравната битка на Община Русе със снега и леда по улиците и тротоарите само в последната седмица са близо 100 души, потърсили медицинска помощ заради травми и фрактури.

По-находчивите от всички пострадали ще заведат дела за обезщетения срещу Общината и ще получат финансова компенсация за преживяното, пише Фронтално. Ще им бъде платено с публични средства от бюджета, естествено. Да не си мислите, че кметът или някой провинен чиновник ще ги извади от собствения си джоб.

Нищо ново под зимното слънце. Всяка година е така, ще кажете. И преди всеки зимен сезон общинската власт уверява, че са взети всички мерки - кризисни щабове, снегорини, техника, лопати, сол, луга, пясък и какво ли още не. Накрая, по стара традиция пак мънкат, че зимата ги е изненадала.

Далеч сме от мисълта, че Общината се опитва да осакатява умишлено и без това намаляващото заради смърт и миграция население на Русе. Не, умисъл няма. Мисъл и грижа за гражданите също няма. Чисто безхаберие под милиционерската фуражка на властта.

И както съветват лекарите: стойте си вкъщи. Навън е опасно за вашето здраве.

Източник: Фронтално
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари