Русенска лекарка издаде фалшива епикриза, за да точи Здравната каса

5
Най-нагло и безочливо убеждава пациентката да лъже, че е с изгорен крак, а момичето е претърпяло катастрофа
Най-нагло и безочливо убеждава пациентката да лъже, че е с изгорен крак, а момичето е претърпяло катастрофа

Русенка сподели в социалната мрежа за безочието на лекар от УМБАЛ "Медика" Русе и как в крайна сметка е защитила правата си.

Момичето постъпва в клиниката с рани след катастрофа, а в епикризата, която получава след лечението си пише, че е бил изгорена - залята с кафе по думите на лекуващата лекарка и всичко това само и само, за да се точи неправомерно Здравната каса.

Публикуваме разказът на И.И. без редакторска намеса:

"Здравейте драги съграждани! Бих искала да изкажа мнението си за УМБАЛ "Медика" Русе (или по-точно за един от докторите), понеже наскоро ми се наложи да си полежа там за 2 седмици.

От окръжна болница ме пращат в УМБАЛ "Медика" за планова операция - пластика. Приемат ме, настаняват ме, оперират ме - до тук всичко е отлично.

Отношението на персонала и на медицинските работници към мен винаги е било на ниво, стаите също, както и храната. Не мога да се оплача нито от липса на отношение, нито от каквото и да било друго нещо за всичките ми престои там (казвам престои, защото често се налага да лежа там). Но да се върнем на въпроса - идва денят, в който трябва да си взема епикризата. Дават ми я, аз си я вземам и естествено си я прочитам. Вярвайте ми, очите ми останаха там ... Ама такива безумни глупости бяха написани, че просто не можех да повярвам.

Нека ви запозная набързо с моя случай - на дясната подбедрица имах много тежки кожни дефекти - огромни рани, буквално дупки, които нямат кожа и месо, до видимост кокал, заради катастрофа. Та от окръжна ме пращат в Медика за планова пластика, а в епикризата ми д-р (хирург) Димитрина Трифонова беше написала, че 2 дни преди да ме приемат в Медика, съм си била изгорила кракът с гореща вода, а аз съм със натрошен крак, не можех да ставам от леглото, в окръжна нямаше топла, камоли гореща вода, ама съм се изгорила ... както и да е, отивам при тази докторка, която беше мой наблюдаващ лекар, за да я попитам какво е това, и проведохме следния разговор:
- За да можеш повече дни да седиш тук, да не ти спираме и пускаме на ново престоя, че здравната касичка .. абе нали знаеш.
- Нали се сещате, че тази епикриза отива за Съдебна медицина, а там са запознати със моя случай, и няма да ми послужи в съда, защото е ФАЛШИВА, и ако се наложи да се явя на скамейката, аз няма да лъжесвидетелствам заради Вас?
- Ама то не е нужно. Виж, сега, то не може да се докаже от какво са били раните. Аз те приех с диагноза "Изгаряне". Всичко се случва. Ето, изгорила си се с кафе.
- Ама аз нито съм пила кафе там, нито е имало някаква гореща напитка в близост до мен. И мислите ли, че няма да си пазя крака, или че ако се изгоря с горещото кафе няма да извикам някой от докторите?
- Ами да де, ти не си казала на никой там. И защо не ми каза, че епикризата ще се дава на Съдебна медицина и ще ти служи в съда?
- Трябва да Ви го кажа, за да ми издадете истинска епикриза ли?
- Ами съжалявам, ама не може да се направи нищо. Не може да се изтрие от системата нищо. Съжалявам.

След което последва 30 минутни убеждаване как аз съм се изгорила, или някой от приятелите ми като е идвал на свиждане ме е олял и изгорил без да иска. Слушах глупостите й, как с цялата си наглост, безочие и алчност се опитва да ме убеди, че аз или някой мой приятел ме е изгорил. Писна ми да слушам тези небивалици и й казах:
- Ще видим тази работа, д-р Трифонова. Лек ден. - и се завъртях на 360 градуса с инвалидната количка, потегляйки към д-р И. Йоцов - шефът на отделението.

Той тъкмо бе излязъл от операция, когато го видях. Споделих какъв е проблемът, д-р Йоцов беше изключително търпелив и разбран човек, и ми обеща аз да си получа ИСТИНСКАТА епикриза, а д-р Трифонова да си получи наказанието. Следобед си получих истинската епикриза, а на другия ден си тръгнах без даже да платя и стотинка. (Това е защото съм студентка)

Няколко дни след изписването ми от Медика занасям всичките експертизи на съдебния доктор в окръжна болница, и ми беше казана дата да отида и да си получа така чаканата съдебна експертиза. Идва и този ден - отивам да си взема експертизата, лекаря ми я подава, и в това време някой му звъни на служебния телефон. Е, познайте от първия път кой е! Да, д-р Трифонова!

Чувам добре познатия глас да казва: ".......... аз съм доктор от 25 години, дайте да измислим нещо за тази съдебна епикриза, не я давайте още....." и ДРЪН - съдебният й затвори телефона, даде си ми прословутата епикриза и ми пожела "Лек ден!" Отвърнах му, и излязох доволна с 24 каратова усмивка.

Та така, хора, търсете си правата, било при по-висши наставници, било в институции, било където и да е. Търсете си ги, защото такива НАГЛИ, НЕЛЮБЕЗНИ, НАДМЕННИ, БЕЗОЧЛИВИ, НАХАЛНИ И НАДУТИ "ДОКТОРИ" като тази Трифонова ще печелят пари на наш гръб, защото ни "лекуват" несъществуващите болести".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари