Русенска компания получи „Зелен Оскар“

1
Димитър Димитров избира за себе си и за семейството си здравословния начин на живот
Димитър Димитров избира за себе си и за семейството си здравословния начин на живот Видео: БНТ

Русенска компания, която се занимава отскоро с биопродукти, получи „Зелен Оскар“ за дейността си. Защо според тях биопроизводството е по-добро от традиционното земеделие.

Всичко започва едва преди 4 месеца. Димитър Димитров избира за себе си и за семейството си здравословния начин на живот. Решава да се занимава с доставка на бипродукти за почвата и животните, защото, по думите му, с каквото храниш тях, това консумираш и самият ти, предава БНТ.

Димитър Димитров
„Ако имаме една градинка и си гледаме за собствено производство домати или краставички, трябва да сме сигурни, че ги обработваме с чисти продукти, защото после идват за консумация при нас.“

Стопаните обаче все още имат предразсъдъци – невинаги посягат към биопродуктите, а предпочитат конвенционалното земеделие. Димитър Димитров споделя, че използването на екологично чистите продукти не е скъпо и ненужно, а е дългосрочна инвестиция. Най-вече в здравето ти.

Димитър Димитров
„Биопродукти, които по естествен начин карат добрите бактерии, които са в почвата или в стомаха на животните, да се размножават и така заобикалящата ни природа става по-чиста и по-добра.“

А престижния „Зелен Оскар“ Димитър Димитров получава в надпревара с други фирми, които се занимават с биопроизводство. Конкурсът се проведе с подкрепата на Министерството на околната среда и водите.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари