Майстор Димитър: Тази награда е много голямо признание за мен!

4
Русенецът с голямо сърце не търси популярност
Русенецът с голямо сърце не търси популярност Видео: NOVA

Русенецът с голямо сърце не търси популярност

Майстор на инвалидни колички за кучета и котки получи признание за милосърдие. Димитър Димитров, е награден от тайвански природонаучен телевизионен канал с „Кристално сърце”.

Разказвали сме ви за човека от Русе, който напълно безплатно прави проходилки за домашни любимци. за някои от животните неговите колички са шанс за живот.

През март ще стане една година откакто Димитър прави колички за четириноги любимци. Започнал да ги изработва случайно, след като разбрал, че цената им в Европа е много висока и не всички стопани на нуждаещи се животни можели да си я позволят. За това време в малката си авторемонтна работилница в Русе направил над 200 инвалидни колички, а поръчки пристигали непрестанно, информира NOVA.

Крез е на 11 години. Кученцето е едно от последните на които Димитър е направил проходилка. Тя пристигнала буквално в навечерието на Нова година и направила щастливи всички в семейството, защото Любен Попов опитал и лечение, и операции , но задните крака на Крез останали неподвижни.

Всичко необходимо за инвалидните колички за котки и кучета се намира по магазините, дефицитни били само колелцата. Обикновено майсторът ги набавял от стари детски колички. А когато благотворителната му работа добила популярност, Димитър започнал да получава дарения. Наскоро от Германия му изпратили цял кашон с колелца, идвала помощ под всякаква форма за страдащите животни.

За милосърдието на Димитър се разчуло. Тайванският канал „Supreme Master TV“ излъчва репортаж за него. След това е номиниран с още стотици хора от цял свят в категорията „Състрадание“ на телевизията и от Тайпе пристига „Кристално сърце” за Димитър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Истинският мъж пада на колене само, когато събира сливи за ракия.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари