Русенка: За мен изобщо не беше трудно да взема решение да се ваксинирам

2
Като всяко ново нещо, хората са притеснени, недоверчиви. Това може би се дължи на противоречивата, на моменти дори изключваща се информация, смята Даринка Миланова
Като всяко ново нещо, хората са притеснени, недоверчиви. Това може би се дължи на противоречивата, на моменти дори изключваща се информация, смята Даринка Миланова Видео: Bulgaria On Air

Като всяко ново нещо, хората са притеснени, недоверчиви. Това може би се дължи на противоречивата, на моменти дори изключваща се информация, смята Даринка Миланова

В рамките на първото за 2021 година правителствено заседание министър-председателят Бойко Борисов изтъкна, че страната ни до този момент успява по възможно най-добрия начин да преодолее кризата, предизвикана от Ковид-19.

На този фон започна изготвянето на списъци за ваксиниране и на учителите и персонала на социалните институции. Трябва да бъдат готови до края на деня, съобщава Bulgaria On Air.

Даринка е служител в комплекс за социални услуги в Русе. Тя е една от първите желаещи да се ваксинират в институцията.

"За мен изобщо не беше трудно да взема такова решение. То беше повлияно и от това, че моето семейство и много близко бяхме засегнати от заболяването. Дъщеря ми прекара Ковид-19 и като родител бях много притеснена", коментира Даринка Миланова.

Освен личния мотив, тя смята, че позицията ѝ предполага социална отговорност.

"За мен това е отговорност, не само към личното здраве, но към здравето на моите близки, на колегите и на клиентите, с които работим и които подкрепяме, а това са хора от уязвими общности", споделя тя.

Във втора фаза на ваксиниране попадат и педагогическите специалисти. В Шумен някои училища вече са изготвили и предали списъците си с желаещи да бъдат имунизирани. Педагозите от детските градини също са част от служителите на първа линия, които подлежат на ваксинация.

Галина Михайлова е направила избора си да се ваксинира, но след дълго обмисляне.

"Дълго време бях на 50/50, защото сроковете бяха твърде кратки за тестването на самата ваксина и е нормално в един такъв период от човешкия живот дилемата да или не да съществува", споделя тя.

Основният проблем при взимането на решение е оскъдната информация относно ваксинирането. 

"Като всяко ново нещо, хората са притеснени, недоверчиви. Това може би се дължи на противоречивата, на моменти дори изключваща се информация", смята Даринка.

Във втора фаза на ваксиниране попадат малко над 112 хиляди души от цялата страна. Срокът за подаването на списъците в тази категория е до утре.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари