Слаб интерес към ваксинирането на деца срещу Ковид в Русе

0
През вчерашния ден са ваксинирани едва 24 деца, като 10 от тях са на възраст между 5 и 11 години
През вчерашния ден са ваксинирани едва 24 деца, като 10 от тях са на възраст между 5 и 11 години Снимка: iStock

181 нови случая на COVID-19 отчитат здравните власти в Русенско за последните 24 часа, като сред тях има осем деца в училищна и едно дете в предучилищна възраст. 

Най-много са заразените в община Русе – 157. По седем заболели има в Бяла и Иваново, по трима в Сливо поле и Ценово, както и по двама в Борово и Две могили. Единствено в населените места от Ветово няма заразени. Оздравелите през вчерашния ден са 47, а двама мъже и три жени с положителен тест за коронавирус са починали. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на осмо място по заболеваемост в страната.

На болнично лечение в Русенска област се намират 240 души, като 53 от тях са в реанимация. Свободните легла са 148, от които интензивните са 13.

До момента в областта са извършени 108 078 имунизации, като повторна доза са получили 53 936 души. Бустерна доза имат общо 8866 русенци. През вчерашния ден са ваксинирани и 24 деца, като 10 от тях са на възраст между 5 и 11 години.

Припомняме, че днес в Русе функционират три „зелени коридора“ за имунизации. Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставени от 08.30 до 16:30 часа в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“, както и в изнесения кабинет на ДКЦ-2. Същевременно възможността за имунизации остава и в беленската болница „Юлия Вревска“. Там ваксинациите ще се правят от 12.00 до 18.00 часа. И на трите места са осигурени ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“, като в Тубдиспансера препаратът на „Модерна“ ще бъде наличен само в дните вторник и четвъртък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари