Русенка пусна през терасата 8000 лева на "криминалист"

0
В проведения разговор по телефона жената е била убедена също да изтегли от банка и сумата от 8 000 лева /снимката е илюстративна/
В проведения разговор по телефона жената е била убедена също да изтегли от банка и сумата от 8 000 лева /снимката е илюстративна/

Около 9700 лева е дала русенка на измамници за “лечението на свой роднина”.

Престъплението е реализирано на 04.12.2015 г., когато около 13:30 часа неизвестен позвънил на домашния телефонен на 82-годишната, представил се за лекар и успял да я убеди, че брат й, който е в чужбина е пострадал при злополука и ще са нужни медикаменти на стойност 9000 евро, които трябва да се заплатят и на по-късен етап да й се възстановят от здравната каса.

Жената обяснила къде живее и по искане на мнимия лекар започнала да диктува номерата на банкнотите, които щяла да предаде на изпратен човек пред блока й. Около 15:00 ч. пуснала през терасата, на непознат мъж, хартиен плик, съдържащ сумата от 950 лв и 2500 датски крони. В проведения разговор по телефона жената е била убедена също да изтегли от банка и сумата от 8 000 лв. По-късно около 16:30 часа неизвестен позвънил отново на домашния й телефон, представил се от криминална полиция. Той пък й обяснил, че разполага с информация, за това че е измамена и е изтеглила 8000 лв.

Мнимият полицай пояснил също, че вече имало задържани измамници, но трябва да бъдат задържани още и за целта тя трябва да продиктува номерата на банкнотите, които в последствие да послужат като доказателство, а след това ще й бъдат върнати на следващия ден.

Така по-късно тя пуснала през терасата, найлонов плик съдържащ сумата от 8000 лв. и получила указание да чака на линия до 22:00 ч. В крайна сметка е станало ясно, че е измамена и сигнализирала в полицията. Случаят е бил документиран от разследващите, започнато е досъдебно производство за престъпление по чл. 209 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари