Русенка изгоря с 3000 лева за "медицински пластини"

0
Той обяснил на 86-годишната жена, че негов познат лекар иска да закупи медицински пластини
Той обяснил на 86-годишната жена, че негов познат лекар иска да закупи медицински пластини

Друга русенка също е станала жертва на измама, тя е загубила около 3000 лева. Сигнал за него е подаден на 6.12.2015 г. в 19 ч. във Второ РУ.

Същият ден преди обед на домашния й телефон е позвънил мъж, който тя припознала за своя син, живеещ в чужбина. Той обяснил на 86-годишната жена, че негов познат лекар иска да закупи медицински пластини. За целта й продиктувал мобилен номер, на който тя да се обади на негов познат, който имал магазин и да купи от него въпросните пластини. Жената набрала посочения номер и разговаряла с въпросния собственик, който й поискал първоначално сумата от 36 000 лв., но след като тя  му казала,че има само 1 000 евро и 1 000 лв, оставени от сина й, мъжът казал да му ги опише по номинали.

После тоя я попитал с какво е облечена и й дал указания да слезе пред входа на блока с парите, поставени в найлонов плик, където щял да изпрати негов познат за да ги вземе. Пред дома си тя предала хилядарките от евро и лева на непознат мъж. По-късно станало ясно, че е измамена и посетила Второ РУ. По случая е заведено досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари