Русенецът, в чието заведение пушенето е позволено, отнесе 1000 лв. глоба

0
Русенецът, в чието заведение пушенето е позволено, отнесе 1000 лв. глоба
Снимка: Архив

Русенският "изобретател", който намери вратичка да се пуши в заведението му, отнесе 1000 лева глоба от Районния съд. Магистратите потвърдиха съставения от Регионалната здравна инспекция акт на Николай Стоянов.

Стоянов раздели кафенето си на две, като едната половина прехвърли на съпругата си. Според него това помещение е частна собственост, също като хола вкъщи и в него може да се пуши.

Разделянето на кафе-бара на две с декоративна ограда и обособяването на кът с мека мебел е "само мислено и нито може да го направи частна собственост, нито да го лиши от статута му на заведение", мотивира се съдът. В т.нар. частен кът също се сервира срещу касови бележки и "явно пословичното гостоприемство се заплаща", пише в съдебното решение.

"И аз не искам да се пуши, но бизнесът не върви", споделя Никола Стоянов. С хрумналата му идея кафенето веднага се напълни догоре с клиенти, а отначало здравната инспекция не можеше да направи нищо, защото нямаше достъп до частния "хол".

Чиновниците обаче се изхитриха и отидоха да пушат като обикновени клиенти. Те съставиха акт на собственика, макар че Никола Стоянов ги предупреждава да не влизат в частен имот и им вади всички документи.

"Актът ще падне веднага в съда, защото тази част от имота не се владее от фирмата и е собственост на физически лица, все едно да ти дойдат вкъщи и да те глобят, че пушиш", надяваха се адвокати.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари