Глобиха "Шоурум" с 2000 лв, защото предлагало храни и напитки без разрешение

1
Районният съд е потвърдил наказателно постановление, с което на „Клуб Мениджмънт“ ЕООД е наложена глоба от 2 000 лева
Районният съд е потвърдил наказателно постановление, с което на „Клуб Мениджмънт“ ЕООД е наложена глоба от 2 000 лева

Районният съд е потвърдил наказателно постановление, с което на „Клуб Мениджмънт“ ЕООД е наложена глоба от 2 000 лева. Фирмата е собственик на популярното русенско заведениеШоурум“, а санкцията е наложена от Областната дирекция по безопасност на храните в Русе (ОДБХ - Русе).

На 23 май 2014 около 23.30 часа в посочения обект е извършена проверка, която установява, че на абитуриенти от випуск 2014 г. се предлагат различни напитки. За търговията с храни и напитки по време на проверката не било представено Удостоверение за регистрация на хранителен обект от ОДБХ - Русе.

Първо бил съставен констативен протокол, а до фирмата-собственик на заведението е изпратена покана за представяне на нужното удостоверение. Такова обаче не било изпратено, за което на 27 май 2014 г. бил съставен втори констативен протокол.

Все пак от дружеството представили подобно удостоверение, но за друго тяхно заведение на ул. "Славянска". Актът е сътавен на 3 юни 2014 г., а наказателното постановление на 1 юли 2014 г.

За проверения обект е подадено искане за регистрация на 26 май 2014 г. и е издадено такова на 5 юни 2014 г. Това обаче не помогнало, защото съдът е посочил в мотивите към решението си, че в момента на извършване на проверката, заведението не е било регистрирано по Закона за храните в ОДБХ-Русе. Искането за това било подадено в деня след проверката, а нужният документ бил факт едва след издаването на акта.

Решението подлежи на обжалване пред Административния съд в Русе

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари