Клиентка пуши тайно в русенско заведение, 3000 лева глоба отнася заведението

2
Чия е отговорността - на сервитьора, на пушилия клиент или на собственика?
Чия е отговорността - на сервитьора, на пушилия клиент или на собственика?

Русе / Русенският районен съд потвърди 3000 лева имуществена санкция, наложена от  Здравната инспекция на фирма, собственик на снек-бар, заради пушене в заведението.

Оспорването било чия еотговорността - на сервитьора, на пушилия клиент или на собственика. Магистратите са се позовали на практиката на Административния съд, че отговорността за организацията и контрола за спазването на забраната за пушене в заведението, е на собственикакато юридическо лице.

На 9 октомври миналата година около обяд сервитьорката в снекбара, който е на два етажа, е била останала сама да обслужва клиентите. След 11.30ч. в заведението били заети две маси на втория етаж.На едната била клиентка, която без да поиска от никого разрешение, запалва цигара, а поради липса на пепелник, тръска пепелта в цигарена кутия. Сервитьорката не разбрала, че клиентката пуши и не реагирала.

В 11.30ч. обаче здравен инспектор влязъл на проверка и още от входа засякъл пушачката. Заедно със сервитьорката се качили при нарушителката. След забележка от сервитьорката, цигарата е угасена, но - "след дъжд - качулка", инспекторът прави протокол. По-късно директорът на РЗИ Русе издава наказателно постановление, с което налага на дружеството административно наказание имуществена санкция в размер на три хилядилева.

Решението на съда подлежи на обжалване пред Административен съд в Русе.Снимка: Интернет

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари