3000 лева глоба за пушене в заведение в Бяла

0
Русенският Районен съд потвърди наложената от РЗИ 3000 лева санкция за собственик на беленско заведение
Русенският Районен съд потвърди наложената от РЗИ 3000 лева санкция за собственик на беленско заведение

Русенският Районен съд потвърди наложената от РЗИ 3000 лева санкция за собственик на беленско заведение, в което било засечено пушене.

Малко след полунощ на 16 април, служители на РЗИ - Русе и полицай от Бяла извършили проверка в местно заведение, информира 24 часа.

Обектът представлявал самостоятелна дървена сграда с прозорци, които били плътно затворени. При влизане в заведението проверяващите установили, че обектът, който е регистриран като бърза закуска, работи като заведение, в салона на което свирел оркестър.

В него имало около 10 маси, на които били поставени пепелници с цигарена пепел в тях и изгорели фасове. Голяма част от клиентите, седнали около масите - повече от десет, държали запалени цигари, вдишвали и издишвали цигарен дим. В затвореното помещение се усещал мириса на тютюн, дори въздухът бил задимен.

Клиентите в заведението били обслужвани от управителя на дружеството – И. И., а в кухнята работела една жена. В присъствие на управителя И. контролните органи извършили проверката, като в констативен протокол отразили установеното – неспазване на разпоредбата на чл. 56 от ЗЗ. Протоколът бил подписан от управителя на дружеството.

Яъпреки оспорването, Районният в е потвърдил наказателното постановление на директора на РЗИ - Русе, с което и фирмата е наложена имуществена санкция с размер 3000 лв. за нарушение по чл. 56 от ЗЗ.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари