Русенец, измамил бивш депутат, ще лежи 7 години в затвора

0
Русенец, измамил бивш депутат, ще лежи 7 години в затвора

Втора осъдителна присъда за измама на бивш депутат произнесе Районен съд - Разград.

Престъплението е извършено през 2010 г., скоро след последната депутатска година на Даут Осман, народен представител в 40-тия парламент. Като представител на мандрата в село Липник „ИМДО“ООД, чиито управител е съпругата му, Даут Осман се среща с двама мъже, които предлагат изгодна сделка за износ на бяло саламурено сирене за Германия. Единият се представя за гражданин на Македония под името Илия Николовски, всъщност се казва Илия Николов и е български гражданин. Във фирмата го води Румен Станчев от Русе. От мандрата уж към Германия са натоварени 4995 кг сирене, стоката е на стойност 32 467,50 лв. Парите не са преведени, а търговците не се появяват повече в мандрата.

Николов е осъден миналата есен на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначално строг режим на изтърпяване, за Станчев наказанието е 7 години лишаване от свобода, също при първоначално строг режима на изтърпяване. Освен това трябва и да изплати обезщетение на мандрата, включваща стойността на 4995 кг сирене и лихвите от 2010 г. насам. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна.

И за двамата измамници това не са първи присъди, имат богато криминално минало – става ясно от съдебните решения.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Блондинка си кара колата и спира на светофар, а до нея едно БМВ, а вътре пич та се не трае. Отваря си прозореца и тя, за да не е по-назад и също си отваря прозореца.
По едно време мъжа казал:
- И ти ли пръдна, ма!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук