Русенец: Застраховката ми "Гражданска отговорност" във Финландия е по-евтина, отколкото в България

1
Да вземем пример от Финландия, призова Станислав Тодоров
Да вземем пример от Финландия, призова Станислав Тодоров Видео: NOVA

Повишение ни очаква от 2023 г.

Вълна от недоволство се надига сред шофьорите, след като тази седмица стана ясно, че задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ ще поскъпне от догодина. Шофьорите смятат, че това увеличение е несправедливо. Те настояват за въвеждане на системата бонус-малус, т.е. колкото по-безопасно караш, толкова повече се намаля таксата с течение на всяка изминала година.

Станислав Тодоров е българин, завърнал се у нас, след като е живял 17 години във Финландия. Русенецът се прочу с нестандартния си протест срещу лошите пътища у нас, отказвайки да си купи винетка. Новината, че предстои повишение на застраховката не го учуди.

По стара българска традиция, празните дупки в бюджета трябва да бъдат попълнени от българския шофьор. Щом имаш автомобил, имаш и средства да го поддържаш”, коментира Тодоров, предава NOVA

Според застрахователните брокери поскъпването на задължителната полица за шофьорите не е толкова много.

Два лева повече за вноска към гаранционен фонд и един лев за обезпечителен фонд. Тоест, общо три лева”, изчислява брокерът Николай Друмков.

Според него поскъпването на задължителната полица е свързано с пазара на коли у нас.

В последните две години цената на автомобилите – и нови, и стари, вместо да пада, се запазва и дори расте, което води до увеличаване размера на застрахователното обезщетение”, обясни брокерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    13
    daskal
    Т.нар. "гражданска отговорност" си е най-обикновен рекет - ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН РЕКЕТ под крилото на държавата.
  • 4
    12
    страховател
    Значи имаме следния парадокс . Върху МПС ти начисляват задължително : местен данък , ГО . , ГТП , винетка . Имаме за едно МПС за година 4 вида данъци . Четири данъка върху една собственост. Това ако е нормално значи няма нужда да се оплаквате от каквото и да било.
  • 6
    11
    Гост
    До 2: Не мисля, че болшевиките имат нещо общо със скъпите ни застраховки. Едно време ГО беше 35 лв, при 210 лв заплата на електротехник със средно образование в Русе. Това означава, че при днешните 1000 лв за електротехник със средно, ГО трябва да ти е 167лв. Е да, но вие искахте капитализъм. При капитализма плащаш скъпо и се жалваш по форумите, за да си мислиш, че имаш някакво право на глас. Глас, но в пустиня.
  • 9
    10
    Гост
    Да, но в България трябва да храним нищоправците.
  • -6
    9
    Чичото
    Ако нямаш пари за застраховка ще превозваш ЕМИГРАНТИ ,а ако те хванат ще се ОПРАВДАВАШ както се оправдават МАНГАЛИТЕ - нямам пари бе БАТЕ децата трябва да гладуват ако си платя ГРАЖДАНСКАТА
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари